top of page

Nie sme muzikanti, aby sme stále vyhrávali. Attack triathlon 2022

Updated: Aug 16, 2022

Druhé miesto v závode štafiet


Doslova pár hodín po prílete z Estónskeho Tallinnu sme sa presunuli spolu s tímom na juh Slovenska do obce Ľuboreč, kde každoročne štartuje najťažší triatlon konajúci sa Slovensku - Attack triathlon 2022.

Trať pozostáva z 2,1km plávania v nádrži Ľuboreč, ktoré si už tradične vzala na starosť Tatiana Machajová. Na cyklistických 141km s prevýšením viac ako 3000m som si trúfol ja a porciu 23 bežeckých kilometrov s prevýšením 1400m preskákal horský kamzík Robo Budaj. Tánička ukázala na plaveckej časti skúsenosť, konzistentnosť a spoľahlivosť výkonov a bez väčšieho zaváhania vyliezla z vody len tesne za prvou ženou a svoje malé manko rýchlo zmazala pri výbehu z vody a nakoniec odovzdávala štafetu na prvom mieste. Ani som sa nestihol rozkukať a už som sedel na bicykli, ktorý som zložil doslova len pred pár hodinami a dúfal, že mi niekde nebude chýbať nejaký "šróbik". Zo začiatku to šlo výborne a rýchlo som sa prepracoval do čela závodu za policajnú motorku. Všetko fungovalo výborne a podporný tím v aute opäť raz predvádzal skvelý výkon. Tušil som však, že také ľahké to nebude, čo sa aj ukázalo pri výjazde na cieľové stúpanie k horskej chate Srdiečko. Tu som naplno zaplatil daň za preteky v Tallinne a doslova sa pretrápil až k vrcholu. Napriek tomu som štafetu odovzdal s náskokom takmer 25 minút Robovi, ale vzhľadom na bežeckú kvalitu súperov som tušil, že to nemusí stačiť a že to bude veľmi tesné. To sa aj potvrdilo. Napriek tomu, že Robo podal na trati skvelý bežecký výkon, napokon sme o vlas hrubý jednu minútu skončili druhí.

Výsledok berieme všetkými desiatimi. Nikto z nás sa na podobný závod špeciálne nepripravoval a týždeň po vrchole sezóny sme túto akciu poňali ako skvelý teambuilding a stretnutie sa s dobrými ľuďmi. Neostáva nič iné ako poďakovať organizátorom a zablahoželať súperom a všetkým čo túto výzvu dokončili.



Ceremoniál odovzdávania štartových čísel, Divín.



Tatiana Machajová tesne pred štartom s úsmevom na tvári.



Táňa fotoobjektívom počas plaveckej časti.


Michal v kopcoch v boji o čo najlepší náskok.


...ešte jedna pekná z cyklistiky.



To sa beží, keď si môžete vychutnávať takúto panorámu :-), "kamzík Robo".


Robo počas záverečného zbehu v snahe udržať čo najlepší výsledok.


Reportáž v cieli.


Vybojované druhé miesto.



Ocenenie najrýchlejších plavcov a cyklistov.


bottom of page